Probabil esti de parere ca un covor are rolul doar sa te fereasca de fiorii reci ai pardoselii, insa acest lucru este total gresit.


Covorul este un element de baza in decorarea unei incaperi, putand transforma total aspectul unei incaperi, ba mai mult decat atat este recomandat ca in momentul in care te decizi sa redecorezi acesta sa fie primul articol cumparat, astfel incat restul pieselor de mobilier sa se armoniezeze cu el.

Pentru a evita greselile elementare in alegerea covorului, in cele ce urmeaza iti prezentam 5 din cele mai frecvente erori facute in identificarea corecta a covorului potrivit pentru tine si casa ta.

Lasi covorul la urma

Nu-i asa ca ultimul pas in decorarea unei camere este alegerea covorului? Ei bine, nu-i deloc asa. Un covor potrivit este elementul de legatura intre diferitele culori din incapere si te poate ajuta foarte mult in procesul de amenajare daca te orientezi catre un anumit model si te inspiri din paleta sa cromatica.

Altfel, atunci cand tot mobilierul, perdelele si toate decoratiunile sunt la locul lor, poate fi mai dificil sa integrezi armonios un covor, mai putin in cazul in care optezi pentru unul simplu, fara model, intr-o culoare neutra.

Nu tii cont de dimensiuni

Covorul potrivit nu se asaza pur si simplu pe podea, ci defineste zone diferite in living sau mareste optic spatiul intr-o camera prea mica. Trebuie ales in functie de scop si de dimensiuni.

Contrar parerii generale, un covor mare, care se termina la cativa centimetri de perete, „trage” privirea de-a lungul intregii suprafete a camerei, facand-o sa para mai mare.

In living, covoarele definesc zona de socializare si zona de luat masa si trebuie sa fie suficient de mari pentru ca fiecare piesa de mobilier sa stea ori integral, ori doar cu partea din fata, pe ele.

Citeste continuarea articolului aici: Cateva greseli de evitat in alegerea unui covor