Cateva ghivece cu remedii naturiste in propria casa te vor ajuta sa faci mai putine vizite la medic si sa eviti administrarea imediata a medicamentelor cand observi anumite simptome comune, precum durerile de cap, problemele la stomac sau altele.


Deci, daca stii ca ai un spatiu gol prin casa sau doar un pervaz singuratic, incearca sa devii mai prietenos/prietenoasa cu natura si cultiva aceste plante medicinale sanatoase si tamaduitoare.

Busuioc

Cunoscut si sub denumirea de floare de paine noua, busuiocul nu ar trebui privit precum un simplu ingredient pentru sosul Pesto. Francezii il considerau l’herbe royale sau planta regala datorita numeroaselor sale beneficii pentru sanatate.

Un raport emis de Societatea Farmaceutica Regala a dezvaluit ca extractul de busuioc sfant poate reduce inflamatiile cu cel putin 73% in doar cateva ore de la aplicare. Busuiocul este si un agent anti-imbatranire. Un studiu prezentat la Conferinta Farmaceutica din Marea Britanie a aratat ca extractul de busuioc poate distruge moleculele daunatoare si preveni daunele cerebrale, cardiace si hepatice create de radicalii liberi.

In medicina traditionala, frunzele de busuioc sunt combinate cu apa pentru a calma problemele la stomac in caz de indigestie, sunt mestecate pentru a diminua tusea seaca, folosite la tratamentul cu inhalatii in vederea alinarii durerilor de cap si aplicate asupra muscaturilor de insecte pentru a calma durerile si extrage veninul.

Citeste continuarea articolului aici: Cultiva aceste 3 plante tamaduitoare in propriul camin pentru a te proteja de boli