Cunoscuta ca o sursa importanta de vitamina C, portocala nu este benefica doar pentru sanatatea ta, reprezinta si unul dintre cele mai importante produse de ingrijire a pielii.

Portocalele sunt adevarate depozite de sanatate, continand calciu, fibre, potasiu, vitamina A, vitamina B1. Prin urmare, fiecare particica din portocala are efecte minunate asupra tenului, pornind de la coaja si sucul care sunt folosite in multe retete cosmetice pana la consumul alimentar al fructului intreg.

Vitamina C din portocale ajuta la refacerea colagenului si improspateaza pielea, iar sucul de portocale are proprietati hidratante si astringente. Antioxidantii previn imbatranirea prematura a pielii, trateaza eventualele semne inestetice si pastreaza elasticitatea epidermei.

Portocalele sunt adevarate tratamente pentru pielea noastra

Pe langa faptul ca sunt foarte bogate in nutrienti ce redau sanatatea si tineretea tenului, portocalele pot fi folosite ca un tratament pentru anumite probleme ale pielii: riduri, ten gras sau pigmentarea dupa expunerea la soare.

Daca te confrunti cu aparitia unor pete in urma expunerii prelungite la soare, atunci foloseste o masca pe baza de portocale pentru calmare. Ridurile pot fi si ele estompate cu o astfel de masca. Portocalele contin si vitamine E, cel mai popular antioxidant, care ajuta la mentinerea pielii tinere.

Citeste continuarea articolului aici: Obtine un ten stralucitor din portocale