Va este greu sa vedeti clar in ultima vreme? Pielea este uscata si iritata? Ati putea suferi de deficienta de vitamina A, care este un nutrient cu proprietati antioxidante si pe care trebuie sa il consumam zilnic in cantitati mici.

In majoritatea cazurilor, apare datorita malnutritiei – dieta zilnica s-ar putea sa nu contina destui nutrienti prin care corpul sa se alimenteze cu vitamina A.

Cu toate acestea, exista si unele cazuri in care deficienta poate sa apara datorita unei tulburari medicale ce cauzeaza absorbtia necorespunzatoare a vitaminei, precum ciroza ficatului sau boala celiaca, care necesita tratament pentru contracararea deficientei de vitamina A.

Iata cateva semne ca nu primiti destula vitamina A sunt.

Orbirea pe intuneric

Precum sugereaza si numele, acest simptom implica o vedere slabita pe timpul noptii sau pe intuneric. Cunoscuta si ca nictalopie, orbirea pe intuneric este o problema cu consecinte destul de grave pentru soferii care conduc pe timpul noptii.

Xeroftalmie

In afara lumii medicale, xeroftalmia este recunoscuta prin uscarea globurilor oculare si este cauzata de absenta lacrimilor. Aceasta tulburare oftalmologica poate dauna corneei, care este partea transparenta a ochiului prin care patrunde lumina. Daca corneea este lezata, va puteti lua la revedere de la vedere.

Citeste continuarea articolului aici: Semnele alarmante ale corpului ca nu primeste destula vitamina A