
Tulburarile alimentare au devenit din ce in ce mai frecvente in ultima vreme. Este trist sa aflam ca adolescentii formeaza unul dintre cele mai proeminente elemente demografice prin care se promoveaza raspandirea acestor tipuri de tulburari.
Si desi majoritatea problemelor alimentare sunt de multe ori prost interpretate precum infometarea, hiperfagia a fost respinsa de nenumarate ori din a fi clasificata precum o tulburare alimentara.
Cu toate acestea, adevarul este ca in jur de 3 milioane de persoane au fost diagnosticate cu Boala Mancatului Excesiv. Respectiva tulburare merge mana in mana cu inmultirea cazurilor de obezitate in America.
Asta cu o viteza atat de mare incat fosta Prima Doamna Michelle Obama a devenit o advocata activa pentru alimentatia sanatoasa si activitatile fizice, in incercarea de a combate obezitatea.
Ce este Hiperfagia?
Boala Mancatului Excesiv este o tulburare alimentara caracterizata de consumul regulat al unor cantitati mari de mancare, fara a avea o perioada de detoxifiere ulterioara. Remuscarile fata de mancarea ingerata apar in timpul si dupa consumul alimentelor.
De cele mai multe ori, cei care sufera de hiperfagie se rezuma la a manca junk food in locul unor mese complete. Dar asta nu ii exclude si pe cei care mananca excesiv la mesele principale.
Acestia continua sa manance chiar daca sunt satui si ar putea chiar sa aiba unele rezerve de mancare sau sa se ascunda. Depresia este o urmare a vinei, a lipsei de control si a dezgustului fata de propria persoana, putand acapara in timp suferindul.
Metode de a va stapani din a manca excesiv
Desi efectele pot scapa de sub control foarte repede uneori, hiperfagia poate fi tinuta sub control, pana in punctul in care poate fi stopata. Iata cateva sfaturi pentru a va stapani din a manca excesiv:
Diagnosticarea profesionala
…
Citeste continuarea articolului aici: Stapaniti-va acum hiperfagia!