Trifoiul rosu este asociat unor credinte religioase si superstitii. In decursul anilor, a fost utilizat pe cale medicinala cu diferite scopuri – de la combaterea inflamatiilor sau intarirea oaselor pana la reducerea simptomelor premenstruale.

Doua dintre cele mai cunoscute abilitati ale trifoiului rosu sunt echilibrarea nivelului de hormoni si reducerea riscului de cancer. De fapt, se spune ca aceasta planta medicinala este unul dintre cei mai vechi agenti anti-cancerigeni din lume.

Bujorul vitelului, trifoiul salbatic, trifoiul purpuriu, trifoiul calului – acestea sunt unele dintre denumirile trifoiului rosu. In zilele noastre, il puteti achizitiona de la plafar in diferite forme, precum capsule, tincturi sau unguente.

Haideti sa descoperim unele dintre beneficiile pentru frumusete si pentru sanatate asociate trifoiului rosu:

Promoveaza sanatatea cardiovasculara
Trifoiul rosu este bun pentru inima din mai multe motive. Spre exemplu, o intrebuintare clasica ar fi pentru pastrarea bunei sanatati a arterelor. Adica, formarea placii ateromatoase ce poate impiedica circulatia sangelui catre diferite parti ale corpului, spre creier sau spre inima, poate fi controlata.

Prin folosirea trifoiului rosu se poate scade nivelul de colesterol nociv si creste nivelul de colesterol benefic – da, exista un tip de colesterol bun numit colesterol cu lipoproteine de densitate mare (HDL).

Ajuta la diminuarea nevoii de a fuma
O alta utilizare traditionala, bine cunoscuta a trifoiului rosu, este in favoarea stoparii fumatului. Cu alte cuvinte, planta medicinala poate fi folosita precum un instrument ajutator in cazul celor care isi doresc sa scape de obiceiul nociv.

Scade riscul de osteoporoza
Unul dintre motivele pentru care oasele se slabesc si devin fragile este dezechilibrul hormonal si din aceasta cauza, multe femei se afla in fata riscului de a suferi de osteoporoza o data cu inaintarea in varsta. Din moment ce trifoiul rosu contine anumiti compusi biologici numiti izoflavone ce actioneaza precum estrogenul, planta participa activ la prevenirea osteoporozei.

Mai mult, studiile efectuate asupra animalelor au aratat ca izoflavonele din trifoiul rosu pot ajuta si la imbunatatirea structurii de minerale din oase.

Citeste continuarea articolului aici: Trifoiul rosu: beneficiile sale pentru frumusete si sanatate