Forma unghiilor este cea care contribuie la o manichiura reusita… pentru ca vrem sa faci alegerea potrivita pentru mainile tale, dar si pentru a avea o manichiura de care sa fii multumita, iti dam in continuare cateva idei despre cum ar trebui sa fie forma unghiilor tale.


Forme noi apar tot timpul, dar este foarte greu sa tii pasul cu toate aceste noi aparitii. Nu te ghida doar dupa trend-urile din acel moment – cel mai indicat este sa iti alegi forma unghiilor in functie de activitatile pe care le ai sau de cat de mult timp petreci ingrijindu-ti unghiile.

Forma unghiei in functie de baza ei

Specialistii in domeniul manichiurii recomanda alegerea formei unghiei analizand patul unghiei sau baza, locul in care unghia se desprinde de sub piele.

Daca linia bazei este adanca, rotunda, este recomandata alegerea unei forme rotunjite pentru varf, pentru a pastra echilibrul. O unghie uniforma este cea mai buna alegere.

Daca linia nu este foarte adanca, rotunda, atunci forma perfecta pentru varful unghiei este cea patrata delicata.

Lungimea si forma degetelor sunt de asemenea factori de luat in considerare atunci cand alegem forma pentru varf. De exemplu, daca mana este subtire, cu degete delicate, o forma ovala, de migdala, pentru unghie este deosebit de potrivita si va arata frumos, insa acest model ar putea fi inestetic vizual pe degetele mai groase.

Unghiile patrate rotunjite

Citeste continuarea articolului aici: Unghii perfecte! Iata cum alegi forma potrivita!