Un gratar electric este o optiune excelenta pentru cei care doresc sa gateasca alimente in interiorul locuintei, fara a fi nevoie sa utilizeze un gratar traditional cu carbune sau gaz in exterior.

De ce ar trebui sa achizitionezi un gratar electric?

Un gratar electric este foarte usor de utilizat. In timp ce gratarul traditional necesita o pregatire prealabila, cum ar fi aprinderea focului si asteptarea pana cand carbunele se incalzeste suficient, un gratar electric poate fi pornit imediat si incalzit rapid. In plus, curatarea unui gratar electric este mult mai usoara decat curatarea unui gratar traditional. 

Gratarele electrice sunt de obicei mai mici si mai compacte decat gratarele traditionale, ceea ce le face ideale pentru cei care locuiesc in apartamente sau case putin spatioase.

Daca folosesti un gratar electric, nu trebuie sa te ingrijorezi cu privire la fumul produs de arderea carbunelui sau a lemnului. In plus, gratarul electric nu produce gudron sau alte substante nocive care pot fi inhalate. 

Multe gratare electrice au diferite setari pentru temperatura, ceea ce iti permite sa gatesti diferite tipuri de alimente. De asemenea, multi producatori de gratare electrice ofera accesorii, cum ar fi placi de gatit sau tava pentru coacere, pentru a iti permite sa gatesti o varietate de alimente. Alege favoritul tau de la StudioCasa.

Care sunt aspectele de luat in calcul atunci cand alegi un gratar electric?

Puterea gratarului electric este un factor important deoarece aceasta determina cat de repede se incalzeste. O putere mai mare este direct proportionala cu o eficienta mai ridicata.

Dimensiunea si forma gratarului electric sunt importante deoarece acestea determina cat de multe alimente poti gati in acelasi timp. 

Daca doresti sa gatesti pentru o familie mare sau pentru o petrecere, un gratar electric cu suprafata de lucru mai mare poate fi o alegere mai buna. Materialele utilizate pentru fabricarea gratarului electric sunt importante deoarece acestea pot afecta performanta si durabilitatea. 

Otelul inoxidabil este un material bun pentru ca este durabil si usor de curatat. Un termostat este esential pentru a controla temperatura gratarului electric si a evita supra-coacerea alimentelor. 

Asigura-te ca gratarul electric pe care il alegi are termostat usor de utilizat. Multe gratare electrice vin cu accesorii suplimentare, cum ar fi tavite pentru coacere, tavi pentru grasime sau placi pentru gatit, care pot face gatitul mai usor si mai versatil.